ROLLESPIL

Jeg har spillet rollespil siden 1990. Jeg startede med at spille Call of Cthulhu (en af mine få mandige karakterer: Bobby Ray Johnson – en bondeknøs fra Iowa), og siden AD&D i en årrække – først i Eventyrernes Kreds på Christianshavn og siden i Avalon på Østerbro. Siden rykkede min gruppe ud af foreningernes regi og spillede privat.

Jeg spillede i ca 20 år i samme private gruppe (med en del udskiftninger undervejs), først i kampagnen Tyndall (tænk fransk 1600 tal) og siden Terra (tænk steampunk London med græske guder) efter et hjemmelavet system primært %-baseret. Systemet var under konstant udvikling, og vi spillere havde en del indflydelse på udviklingen. Siden 2018 (ca) har jeg spillet DnD 5. ed. i forskellige kampagner. Og siden 2022 er jeg i gang med et forsøg med at spille Play-by-mail via Discord i Warhammer-systemet.

Jeg har for vane at lave notater, når vi spiller. Disse notater har i tidens løb ligget til grund for historier, fortællinger, breve og journaler. Jeg ved ikke om det vil have interesse for andre end mig (og muligvis mine medspillere), men her er det i hvert fald.

Her i 2021 spiller jeg Nimue i kampagnen Turen går til Anchorome, som kan ses på Youtube. Hertil hører en hjemmeside med ekstramateriale. Jeg har ikke konstante noter til Nimue, som jeg spiller her, men der findes en del andet med hende på kampagnens hjemmeside, bla. en del play-by-messenger-mellemspil.

Blandt mange karakterer har været (i kronologisk rækkefølge):
Bobby Ray Johnson – Call of Cthulhu. GM Merlin. Min allerførste karakter og én af de meget få mandlige karakterer jeg har haft. En bondeknøs fra Iowa, som via en eksotisk mavedanserinde i London blev involveret i nogle meget skumle affærer, som siden fik ham dræbt i en glorværdig redningsaktion (eksploderende lastbil).
Hatchepsut – AD&D. Første karakter i Eventyrernes Kreds. Kampagne T’Ameryth (ægyptisk inspireret). GM Ulla. Hatchepsut var en klassisk rogue med en ret uimponeret holdning til autoriteter. Hun kom ud på nogle ret vilde eventyr – ofte i ledtog med hendes bedste ven Yuni-Heref.
Moira Halfface the Fast – AD&D. Kampagne Kethena (keltisk inspireret). GM Anders. Moira var kriger, og siden paladin for Lugh. Hun og hendes venner reddede verden et par gange.
Judith Jones – homebrew. Kampagne Tyndall. Læs tegneserierne Tyndall for at få en fornemmelse af settingen – tænk 1600 tals Skotland. GM Bo. Judith var datter af en bøddel, og derfor noget ugleset i sin hjemby. Heldigvis kom en flok helte forbi og tog hende med. Hun endte med at bære rundt på sjælen af en heks, som gav hende magiske evner, samt en hel del mere selvtillid.
Manon de Bergerac – homebrew. Kampagne Tyndall. Tænk 1600 tals Frankrig . GM Bo. Manon var adelsdame, der som unge enke var vendt hjem igen. Hun rejste med sin bror, Robert, sin fosterbror, Blaise og sine fætre Pierre og Reynaud til verdens ende, og var involveret i virkelig mange skumle intriger i og ved hoffet.
Inez Delores y Ceara – homebrew. Kampagne Tyndall. Tænk 1600 tals Portugal. GM Bo. Da Manon ikke kunne tage med på krigstogt i det Portugal-lignende Damar, måtte Inez træde til. Hun var adeligt født, og leder af en modstandsbevægelse. Hun fik et tragisk, men uundgåeligt endeligt.
Fiona Blackwell – homebrew. Kampagne Tyndall. 1600-tals Frankrig og tropiske kolonier. GM Bo. Fiona var resultatet af en kort affære mellem en rig plantageejers datter og piraten Charles Blackwell. Fiona endte selv som piratkaptajn, og oplevede virkelig mange fantastiske eventyr!
Chlöe Freemont – homebrew. Space (Firefly inspireret). GM Bo. Chlöe er en idealistisk læge, som har forladt de indre cirkler, hvor alle de rige bor, og rejst/flygtet til udkanten af det kendte rum for at hjælpe fattige i nød. Undervejs rodes hun ud i fatale intriger med tråde tilbage til hendes egen fortid.
Dzemila – homebrew. 1001 nat inspireret. GM Bo. Det er faktisk lidt snyd, at jeg har hende med her. Hun blev ikke spillet ret længe, for hun fungerede ikke i gruppen. Det jeg har skrevet er baggrund som Bo og jeg spillede med hende. Hun er én af mine få magibrugere i homebrew sammenhæng.
Victoire de Lessup aka Mylady – homebrew. One shot weekend scenarie i pirat-setting. GM Bo. Victoire var en adelsdame down her luck, som fik færden af en skat, som kunne få hende tilbage til hendes retmæssige plads blandt adelen derhjemme. Men hun er ikke den eneste med næsen i det spor. Hvad der ‘bare’ var et one shot scenaire udviklede sig henover weekenden til noget af det mest episke jeg har spillet.
Grace Hunter – homebrew. Kampagne Terra. Steampunk/græsk mytologi. GM Bo. Grace var oneade (sten-nymfe), men vidste det ikke. Hun vidste bare, at mennesker er mærkelige, og kun ganske få mennesker forstod hende (blandt andet tyven Vincent, og de to adelige damer Cassie og MacKenzie). Hun arbejdede for et hemmeligt selskab, der tog sig af magiske affærer, som ikke burde finde sted.
Varalaksmi – homebrew. Kampagne Terra. Indisk inspireret. GM Bo. Min sidste karakter i homebrew gruppen. Laksmi var tidligere barnegudinde, men må nu som voksen klare sig selv. Hun havde dog svært ved at lægge sit privilegerede liv bag sig, og var meget forkælet. Hun havde visse magiske evner, som blev hende givet af den gudinde hun havde lagt krop til som barn.
Kate – D&D 5. ed. GM Jonas/Stefan. Kate startede som helt regulær kriger, men blev ophøjet til paladin for Lathander gennem profeten Jazell. Jeg har spillet noget af det mest fantastiske rollespil med Kate – primært med Stefan som GM. Hun har været med til virkelig episke eventyr med vennen Crokus og kæresten Jaden. Kærlighedshistorien mellem hende og Jaden nåede helt nye romantiske højder. Kate lever stadig – men er pt i helvede. Jeg ved ikke om hun nogensinde slipper ud, men i det mindste er hun og Jaden sammen ❤
Meela – D&D 5. ed. GM Jonas. Meela var en noget mere happy-go-lucky karakter efter Kate havde slået sig ned med sin Jaden i et vandrende tårn, som havde slået rødder. Meela er halfling rogue/druide, og rejser gennem verdenen med bedstevennen/blodsbroderen firbolg barbaren Fister (midlertidigt navn, som Meela gav ham, indtil han fandt sit sande navn: Vindleiðsögn). De to rejser stadig rundt (i hvert fald i vores fantasi), og drømmen er engang at lave en tegneserie over deres eventyr. Virkelig en skam, at jeg ikke kan tegne!
Nyxalia (Nyx) Farseer – D&D 5. ed. GM Jonas(/Martin). Nyxalia er resultatet af en romantisk forbindelse mellem stjerneelveren Valianna Elentir og menneskemanden Oberon Farseer. Hun blev efterladt på sin fars dørtrin som spæd, og har altid været udenfor. Half/half både hvad race og farve angår. Hun uddannet som monk (assassin), men forlod sit kloster for at drage på eventyr. Hun er pt meget langt væk fra sit udgangspunkt, og er nu bifigur/npc i Anchorome-kampagnen.
Nimue aka Valianna Elentir – D&D 5. ed. Kampagne Anchorome. GM Martin. Nimue er stjerneelver (og derfor bedre end alle andre – også elvere – efter egen mening i hvert fald) ranger. Nimue er en del af en Youtube-kampagne, som har været online siden november 2020. Hun er draget ud for at finde sin forsvundne datter, Nyxalia, som hun havde fået at vide døde ved fødslen. Hun har fundet venner på vejen, som af forskellige årsager har indvilliget i at hjælpe hende med dette farlige foretagende, for alt tyder på, at Nyxalia er draget til det nyopdagede kontinent Anchorome, og derfra videre mod vest til orkernes byer.
Kaylak Dreamwalker Koatalithi – D&D 5. ed. Kampagne Hoard of the Dragon Queen. GM Ken. Kaylak er goliath runeknight. Kaylak faldt ned af et bjerg, og er nu ude og finde ud af, hvad verden uden for bjergene er for noget. Hun hjælper nogle små bløde folk (og en enkelt warforged, som hun forstår bedre) med at stoppe en eller anden kult. Hun holder nøje øje med, hvor mange hver slår ihjel, for konkurrence er sundt. Hun slår helst ikke på folk, som er hende underlegne med mindre altså at de slår først. Der er jo ingen sport i det andet.
Daphkini Bundingle – D&D 5 ed. Kampagne The Chaotic Neutrals. GM Stefan. Daphkini er en gnome rogue/cleric. Hun er lidt modstræbende blevet udpeget af dværgeguden Dugmar til at tjene det godes sag, og udrydde så mange dragekulter som muligt, som bod på at hun ved et uheld fik slået en paladin ihjel, som havde netop det som livsopgave. Daphkini er drevet dels af en umættelig nysgerrighed og dels af en kujonagtig skræk for at dø på en smertefuld måde.
River Eisvogel – Warhammer. Play-by-Discord kampagne. GM Steffen. River er flodkvinde og er hjemmefra for første gang alene, og noget er gået galt. Hun faldt i floden som barn, og druknede næsten. Det har skadet hendes lunger, så hun har som barn måtte bruge mange dage i sengen, og har af den grund lært at læse og skrive, hvilket hun er noget bedre til end kamp…